SIRA NO |
GÖRÜŞÜLEN KONULAR ve ALINAN KARARLAR |
BİTİŞ TARİHİ |
SORUMLU |
1 |
Ekiplerin planlanmasında yaşanan sorunlar ve minimum ekip planlanan bazı hatlarda yaşanan sorunlar Hava-İş Sendikası tarafından paylaşıldı. Konu ile alakalı Ekip Planlama Başkanlığımız tarafından gerekli çalışmaların yapılacağı bilgisi paylaşılmıştır. |
|
Ekip Planlama Başkanlığı |
2 |
Ekip yemekleri ile alakalı yaşanan sorunlar Hava-İş Sendikası tarafından paylaşıldı. Konu ile alakalı kabin ekibi ekip yemekleri için çalışmanın tamamlanıp üst yönetim onayı beklendiği, kokpit ekip yemekleri içinde en kısa sürede çalışmanın üst yönetime sunulacağı bilgisi paylaşıldı. Üst yönetim tarafından onaylanan ekip yemeklerinin içeriklerinin tüm ilgililer ile paylaşılmasına karar verildi.
Ekiplere verilen yemeklerin kalori değerleri ile protein, karbonhidrat ve yağ değerleri ile ilgili bilgi Hava-İş Sendikası tarafından talep edildi. |
|
İkram ve Uçak İçi Ürünler Başkanlığı Kabin Hizmetleri Başkanlığı |
3 |
Hatalı ekip yemeği yüklemeleri hususunda benzer durumların tekrarlanmaması ile alakalı yapılan çalışmalar Kabin hizmetleri Başkanlığımızca paylaşıldı.. Ekip ikram yükleme aksaklıklarına ilişkin raporlamaların günlük olarak Kabin Hizmetleri Başkanlığı tarafından takip edildiği ve İkram Başkanlığı aracılığı ile ikram firmasına iletildiği vurgulandı. Hatalı ekip ikram yüklemelerini önlemek adına tüm seferlere ikram firması tarafından “Ekip Bilgilendirme Formu” yüklenmeye başlandığı ifade edildi . Hatalı ekip yemeklerinin kontrolü ve bildirimi ile alakalı yapılan duyurunun tüm ekiple tekrar paylaşılması Hava İş sendikası tarafından talep edildi. |
|
Kabin Hizmetleri Başkanlığı |
4 |
Hava –İş Sendikası tarafından oteller ile alakalı;
|
|
Sosyal ve İdari İşler Başkanlığı |
5 |
Uçuş ekiplerinin yolcu karşılama ve uğurlama sırasında da siperliklerini takabilmeleri ayrıca jump seat de yolcu varsa da siperlik kullanımı ile alakalı özel bir duyuru yapılması Hava – İş Sendikası tarafından talep edilmiştir. |
|
Kabin Hizmetleri Başkanlığı |
6 |
Bayan ekip üniformalarının eteklerinde yırtmaç veya pile olmaması sebebiyle ekiplerin, ekip aracı, otobüs vb. araçlara inip binerken zorlandığı ve düşme tehlikesi ile karşı karşıya kaldığı belirtilmiştir. |
|
Kabin Hizmetleri Başkanlığı |
7 |
İç hatlarda yolculara dağıtılan suyun uçağa biniş esnasında hijyen kitleri dağıtımı sırasında yolcuya dağıtılması ve böylece uçak içi yolcu – ekip temasının minimize edilmesi tavsiye edilmiştir. |
|
Kabin Hizmetleri Başkanlığı |
8 |
PCR testleri için GİSAD binası 3. Katta özel yer ayrıldığı bilgisi paylaşıldı. |
|
Sağlık Müdürlüğü |
9 |
Personele görev için dağıtılan maske, dezenfektan gibi malzemelerin sayılarının uçuş sürelerine göre revize edildiği bundan sonraki süreçte 3 farklı kit olarak personele dağıtılacağı bilgisi paylaşıldı. |
|
Sağlık Müdürlüğü |
10 |
Personele dağıtılan dezenfektanların şişelerinin akıttığı yönünde çok fazla şikayet geldiği belirtilmiş olup ilgili şişelerin incelenmesi talep edilmiştir. |
|
Sağlık Müdürlüğü |